13. samling, 4. september 2015

Nedenfor kan I læse et referat fra Hans Jørgen Skov-Klubbens 13. samling. Denne samling var speciel idet der for første gang siden opstarten i 2008 blev optaget nye medlemmer - hele to endda!

 

Tid og sted:

Hos Carsten. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 03.00.

Til stede:

Carsten, Søren, Kim, Palle, Per Stig og Michael Gorm

Mad:

Brasseret Oksetværreb. Hertil en puré af kartofler og Hokaido samt salat. Til dessert: Langtidsstegt blomme. Hertil Vanilla-is/yougurt. Det alt sammen særdeles lækkert.

Drikkevarer:

Til velkomst: Manhattan, stirred, not shaken! (Canadian Club, Vermouth, Angostura og et hindbær fra egen have).

Til maden: Jacobsen, Sort Giraf samt andet øl fra Albani, øl fra Ceres' Lottrup-serie og andet øl fra Royal, Carlsbergs fremragende porter, Ale no. 16 og italiensk vin. Til desserten: Nivasco dessert vin. Senere kom der på kraftige opfordringer også Rhum på bordet.


For første gang siden starten i 2008, blev der optaget nye medlemmer i Hans Jørgen Skov-klubben - endda hele to af slagsen: Søren Dalgaard og Kim Nielsen. Det var således en med spænding ventet 13. Samling, der startede kl. 18.30 i nogenlunde fint vejr hos Carsten på Kragsbjergvej. De "gamle" medlemmer var naturligvis spændte på at møde "de nye" - som igen næsten ikke havde lukket et øje i flere dage af bar spænding. En enkelt havde endda terpet Dansk Syrerock hele ugen!

Vi lagde ud med en Sort Giraf (tøseudgaven) ved havebordet og indenfor under middagen tog vi en præsentationsrunde, hvor også klubbens historie og formål blev gennemgået. Klubbens sekretær understregede at formålet først og fremmest var at mødes og præsentere noget musik man mente de andre ville have godt af at høre - og ikke mindst hygge sig med musikken og god mad og drikke.

Det var ikke en nørde-klub, hvor man forventedes at være i besiddelse af en anseelig mængde "nice 2 know -viden om musik". Faktisk var det ikke sekretærens opfattelse, at der var ret mange i klubben, der havde forstand på musik!

Søren og Kim præsenterede sig. Søren er af den gode 1955-årgang og uddannet Psykolog. Han har en meget bred musiksmag fra Rock over Jazz til Klassisk. Det samme har Kim, der er 48 år - bare ikke når det gælder Jazz-rock! Kim er gardin-montør og derfor opretholder vi balancen i klubben med 3 håndværkere. Kim overtager nu også rollen som klubbens yngstemand fra Palle, der har levet godt af denne titel i mange år og sluppet af sted med det mest utrolige! Søren er født i Fredericia og Kim i Ribe og således er der fortsat ingen klubmedlemmer, der er født i Odense: Carsten (Soesmarke, Lolland) Michael (Nysted, Lolland), Palle (Nyborg, Fyn) og Per Stig Roskilde (Sjælland).

Det skal allerede nu noteres, at de to nye faldt godt til og at det efter nogle timer lød som om de havde været med altid.

Under spisningen hørte vi B.B.King og mindedes én af de helt store blues-ikoner. På listen "Real Gone" nederst på siden, kan du se hvilke kulturpersonligheder der ud over Mr. King har forladt os siden sidst.

Vi fik også enstemmigt vedtaget ændringer i klubbens forretningsorden, der således blev ført ajour. Bl.a. vil det ikke længere være en overtrædelse af reglerne, hvis der f.eks. serveres Gin!

Vi kom noget sent i gang med oplægget, hvilket bl.a. skyldtes problemer med at få taget det obligatoriske gruppefoto. Nogle mente det var Palles skyld, men det blev vist aldrig helt opklaret.

Vi fik også lige lavet en hurtig tipsturnering, hvor resultatet af den spændende kamp Danmark-Albanien skulle gættes. Det lykkedes dog ingen at ramme det rigtige resultat: 0-0!

 

Aftenens tema: Mit møde med Jazz-Rocken

Aftenens emne var "Mit møde med Jazz-rocken" og den første fusions-musik Carsten mødte var Burnin' Red Ivanhoe, som jo også tidligere er blevet spillet en del i HJS-Klubben. Den særlige jazz-rock tone greb den unge lollik og fascinationen har holdt sig helt frem til i dag. Vi blev herefter ført igennem en række af genrens helt store nobiliteter - danske som udenlandske.

Undervejs var der indlagt en lille quiz. man skulle gætte hvordan Weather Report skilte sig ud fra f.eks. Mahavisnu og Return To Forever. Ingen havde det rigtige svar (ingen guitar)!

Ikke alle klubbens medlemmer delte Carstens begejstring for genren, men alle var enige om, at der er tale om fremragende musikere og naturligvis også et glimrende oplæg fra Carstens side.

Efter oplægget kom der pigestemmer på (soul,gospel) hvilket jo ikke lagde en dæmper på stemninger og så blev der snakket, drukket, gumlet og set youtube og Palle lovede at sende datoforslag ud til fremvisning (hos Palle) af Win Wenders film fra 1984: "Paris Texas"... og kl. 03.00 gik de sidste klubmedlemmer hjem efter endnu en god klubaften.

Definition: Jazzrocken prøver at forene elementer fra jazzen (komposition, Improvisation, teknik og musikalsk udtryk) med rockens evne til at nå et bredt publikum ved. f.eks. ikke-akustiske instrumenter f.eks. elbas, synthesizere og forvrænget guitar) spektakulært sceneshow og en gennemskuelig/enkel komposition. 

 

Playlist:

1. Burnin' Red Ivanhoe - Kaj

2. Burnin' Red Ivanhoe - Antique Peppermint

3. Secret Oyster - Mind Movie

4. Larry Coryell - Spaces

5. Weather Report - Black Market

6. Mahavisnu Orchestra - Meeting Of The Spirits

7. Jean Luc Ponty - Cosmic Messenger

8. Return To Forever - Majestic Dance

9. Al Di Meola - Race With The Devil og Spanish Highway

10. Stanley Clarke - School Days

11. Burnin' Red Ivanhoe - Eat Me

 

Tilhængere af Jazz-Rock elsker jo statiske oplysninger så her er lidt til aftenens Play-list:

Burning Red Ivanhoe: (1) og (2) er fra pladen M144 fra 1969. Første danske dobbelt-LP. Gruppen havde på dette tidspunkt ikke en fast besætning men på pladen medvirkede ud over Carsten Vogel  bl.a. Steen Claësson, Kim Menzer, Steffen Andersen, Bo Thige Andersen, Ole Fick, Mads Vinding, Arne Würgler og Jes Stæhr.  (11) er fra 2011 og en optagelse, der vist nok skulle være en del af et nyt BRI-album, men som aldrig blev det, da resten blev ødelagt ved en brand.

Secret Oyster: (3) er fra pladen Sea Son fra 1974. Gruppen blev dannet i 1972 og bestod af Karsten Vogel, Bo Thrige Andersen, Mads Vinding, Jess Stæhr, Claus Bøhling og Kenneth Knudsen.

Larry Coryell: (4) er fra pladen Spaces, der udkom i 1969. Med på pladen er John McLaughlin, Chick Corea, Billy Cobham og Miroslav Vitous. Fusions-folket vil nok kalde det en Super-Fusion.

Weather Report: (5) stammer fra pladen Black Market, der så dages lys i 1976. Weather Report var på dette tidspunkt Joe Zavinul, Wayne Shorter, Miroslav Vitous og Jaco Pastorius.

 

Real Gone - Siden sidst:      

 • Leslie Gore (It's My Party) 1946-2015
 • Ben E. King (The Drifters) 1938-2015
 • Andy Fraser (Bassist, Free) 1952-2015
 • John Renbourn (Pentangle mm) 1944-2015
 • Cynyhia Lennon (Tidligere gift med you know who!)  1939-2015
 • B.B. King (Blues-master) 1925-2015
 • Chris Squire (Bassist Yes) 1948 - 2015
 • Harald Nielsen (Tidligere fodbold- og filmstjerne) 1941-2015
 • Christopher Lee (Vampyr mm.) 1922-2015
 • James Last (Schlager-König über alles) 1929-2015
 • Bob Johnson (Producer for Dylan, Simon & Garfunkel, Cash m.fl) 1932-2015
 • Cilla Black (Engelsk 60'er poptøs) 1943-2015
 • Hugo Rasmussen (Folkelig Jazz-Bas) 1941-2015

 Tak for indsatsen - R.I.P

 

 

14. samling, 13. maj 2016

Tid og sted:

Palle. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 03.30

Til stede:

Palle, Kim, Per Stig, Søren, Carsten og Michael Gorm

Mad:

Delikat kalvebov i porter (og KB Hvidtøl) med gemyse,  rabarber og stegte grønne tomater. Hertil kartoffelmos. Til dessert: Lækker rabarber-trifli

Drikkevarer:

En meget rød velkomstdrink,Aperol, der bliver til en Aperol Spritz, når der som denne aften blandes Prosecco i. Øl fra bl.a. Refsvindinge, Pladderballe Bryghus, Newcastle, Fullers London, Furo.m.fl., rødvin (Chianti Classico Riserva Valiano 2009, kaffe og til sidst Rhum af bedste skuffe: Eldorado 12 år fra Guyana, Ron Zacapa 23 år fra Guatamala og Ron Esclavo XO fra Den Dominicanske Republik!

 

Vi startede i haven med lidt velkomst-drikkelse og hørte udvalgte kunstnere fra den udsendte "Real Gone"-liste, der denne gang indeholdt frygtelig mange af de helt "store". Bl.a. var der tyndet godt ud på hylden med Hammond-orgel legender.

Der blev også tid til en uhøjtidelig quiz, hvor vi hørte brudstykker af musiktemaer fra film- og TV-serier. Bl.a. var der kære genhør med Olsen-Banden, Twin Peaks, Familien Ashton, Èn Gang Strømer, Goldfinger, Braveheart, Buster, Riget og Klovn.

 

Efter spisningen var det tid til:

Aftenens Tema: "Mine aftener i Paradis" - Palles film(musik)minder.

Palle havde gravet dybt i filmminderne og især i de tilhørende filmtemaer, der på forunderlig vis fortsat skaber billeder i hovedet på dem, der har set filmene. Eller i andre tilfælde står tilbage som det eneste man husker fra filmen. Som man kan se på playlisten nedenfor så var der tale om meget forskellige film: Sjove, spændende, grufulde og sørgmodige. Vi så trailere fra alle de omtalte film og snakkede en del om, hvorvidt musikken kunne "stå alene". Var det musik, som vi ville købe og høre udenom filmen, som musikken var skabt til?

En historisk stund i den gamle Hans Jørgen Skov-Klub oprandt, da der for første gang blev spillet klassisk musik (fra filmen "Amadeus"). 

Vi genså også klip fra film og serier, som ikke var på Palles liste, men som kom klubbens medlemmer i hu i løbet af aftenen - f.eks. Belphegór, der blev sendt i dansk TV i 1965. "Spøgelses fra Louvre" så dog langt mindre frygtindgydende ud end dengang da vi bare bare raske drenge!

Der blev som sædvanlig snakket og diskuteret til den store guldmedalje og smagt på de gode varer der blev stillet foran medlemmerne. Det blev foreslået - og vedtaget - at den næste "On Tour" skulle gå til Roskilde og det nye Rockmuseum, beliggende i Rabalderstræde!

Det blev også foreslået at næste film i HJS-Bio kunne være den blændende italienske film fra 1989: "Mine aftener i Paradis" (Nuovo Cinema Paradiso). Der blev ikke sat dato på hverken On Tour eller Bio-Tour

De sidste klubmedlemmer forlod stedet ved 03.30-tiden.

Tak til Palle for en fortrinlig og spændende aften. Vi ser frem til 15. samling. Her er det for første gang én af de"nye" (Søren), der skal være vært.

 

Set-liste (film - komponist - sanger - musiker)
 • Paris Texas (1974) - Ry Cooder
 • Tess (1979) - Music komp.:Philippe Sarde
 • Casablanca (1942) - As Times Go By (sanger Dooley Wilson) - Musik til filmen: Max Steiner
 • Easy Rider (1969) - JimiHendrix/RogerMcGuinn/ Steppenwolf (Born To Be Wild)
 • Zorba The Greek (1946) - Anthony Quinn - Sanger/Komponist: Mikis Theodorakis
 • Bagdad Cafe (1987) - Komponist: Bob Telson - sanger Jevetta Steele
 • The Graduate (1967) - Simon & Garfunkel
 • Midt Om Natten (1984) - Kim Larsen
 • Mig Og Charlie (1978) - Komponist: Kasper Winding - sangere CVJørg/Sanne
 • Slingrevalsen (1981) - instruktør: Esben Højlund Carlsen - Komponist: Bent Fabric
 • Den Lyserøde Panter (1963-1982/Peter Sellers) - Komponist: Henri Mancini - sax: Plas Johnson
 • Blues Brothers (1980) - Somebody needs:Jerry Wexler, Bert Berns, Solomon Burke
 • Pulp Fiction (1994) - Instruktør: Quentin Tarantino - Komponister: Adskillige: Kunstnere: Adskillige (Son of a preather man: Komponistr: John Hurley, Ronnie Wilkins Sanger: Dusty Springfield
 • Live And Let Die (1973) Wings (Linda/Paul)
 • Mine Aftener I Paradis (1989) - Komponist: Ennio Morricone
 • Excorsisten (1973) - Bl.a. Mike Oldfield Tubular Bells
 • Amadeus (1984) - Instruktør: Milos Forman - Komponist: Mozart
 • Godfather (1) (1972) - Komponist: Nino Rota
 • Tal Til Hende (2001) - Pedro Almodovar - Komponist: Alberto Iglesias - Sangere: Flere, men hørt på aftenen: Caetano Valoso
 • Buena Vista Social Club (1999) - Instruktør: Wim Wenders - Komponister/musikere/sangere: Diverse - Ry Cooder samlede tropperne
 • 9½ uge (1986) - Komponister/kunstnere: Adskillige - vi hørte Joe Cocker's sang/musik - Randy Newmans komposition (You Can Leave Your Hat On)

 

Real Gone - udvalgte døde siden sidst:

 • Jan Monrad (1951-2015)
 • Scott Weiland, Sanger Stone Temple Pilots (1967-2015)
 • Phil Woods, Jazz-sax (1931-2015)
 • Ian “Lemmy” Kilminster,  Motörhead & Hawkwind (1945-2015)
 • Natalie Cole , R&B sangerinde (1950-2015)
 • Birgitte Laugesen, Århusiansk Jazz-mama (1964-2016)
 • Robert Stigwood,  Manager mm for bl.a. Cream og The Bee Gees (1934-2016)
 • Glenn Frey, Eagles (1948-2016)
 • David Bowie (Davie Jones) (1947-2016)
 • Allen Toussaint, Sangskriver, Pianist mm. fra New Orleans (1938-2015)
 • P.F. Sloan, “Eve Of Destruction”,  (1945- 2015)
 • Andy White, Trommeslager med bl.a. The Beatles (1930-2015)
 • Bent Rej, Legendarisk dansk rockfotograf  (1940-2015)
 • Maurice White, Earth Wind And Fire, (1941-2016)
 • Else Marie Pade, Dansk  Godmother elektronmusik (1924-2016)
 • Paul Kantner, Jefferson Airplane (1941-2016)
 • Signe Toly Anderson, Sangerinde Jefferson Airplane (1941-2016). Medvirkede på gruppes første LP. Døde samme dag som Paul Kantner (28/1)
 • Ole Erling – Mr. Hammond Organ (1938-2016)
 • George Martin, Producer (1926-2016)
 • Giorgio Gomelsky, Impresario for bl.a. Rolling Stones og Yardbirds (1934-2016)
 • Dale Griffin, Trommer, Mott the Hoople (1948-2016)
 • Merle Haggard, Outlaw country-sanger (1937-2016)
 • Keith Emerson, Nice, Emerson Lake & Palmer  (1944-2016)
 • Prince Rodgers Nelson (1958-2016)

 

 

 

15. samling, 11. november 2016

Tid og sted:

Søren. Mødetid kl. 19.00. Afslutning kl. 03.30.

Til stede:

Kim, Palle, Carsten, Søren, Per Stig og Michael Gorm

Mad:

Orientalsk and med urter og chili. Dertil ris. Til dessert en lækker Creme Brulee med fransk dessertvin(også lækker)

Drikkevarer:

Specialøl, Rødvin, mælk (!), kaffe og et hav af lækre spirituøse drikke.

-

Vi startede kl. 19.00 med lidt væske i glas og diverse lækre tapas-snacks i Sørens køkken/alrum med nyinstalleret gulvvarme - naturligvis til tonerne af Leonard Cohen, der desværre havde sagt denne verden farvel et par dage forinden. Cohen var ikke den eneste kulturpersonlighed, der var død siden seneste klubmøde i maj og HJS-klubbens Real Gone-liste finder du som sædvanlig nederst på denne side.

Aftenens Tema: En enkelt sang eller to...

Mens den orientalske and snurrede lystigt i gryden, tog vi fat på aftenens emne (og spiste anden i en pause). Vi har jo i klubben ind imellem snakket om at aftenens indlæg ikke behøver at være stort og vidtfavnende men sagtens kunne være f.eks en enkelt enkelt sang.

Søren tog denne idé til sig og oplægget kom til at handle om især tre sange og de mange forskellige fortolkninger af disse: Mack The Knife, Jenny The Pirate og Alabama Song (engelske titler) - alle med musik af Kurt Weill og tekst af Bertol Brecht.

"Die Moritat von Mackie Messer" og "Seeräuber Jenny" stammer fra d'herrers opera "Die Dreigroschenoper" (1928) mens "Alabama Song" er fra operaen "Aufstieg Und Fall Der Stadt Mahagonny" (1930).  Sidstnævnte opera kan i øvrigt opleves fra 20/11 2016 til 3/5 2017 i Operaen, København. En stykke om kapitalismens forfald i det skatteyderbetalte Mærske Operahus! Sådan er der så meget :-)...

...og de tre slidstærke sange havde da også - viste det sig - været udsat for både fremragende originale fortolkninger og direkte hærværk. Vi kom vidt omkring som nedenstående playliste viser.

Begge sange indeholder tydeligvis elementer af rock, pop, jazz og blues og er da også blevet fortolket af mange forskellige artister fra mange ståsteder i musikkens vidunderlige verden. US- popsangeren Bobby Darin fik f.eks. et nr. 1-hit med "Mack" i 1959 og The Doors udgave af Alabama Song fra 1967 er jo kendt og elsket af de fleste.

Bing Crossbys utålelige øllebrødsudgave og Frank Sinatras skarpe bidrag spillede op til hinanden. Louis Armstrongs udgave var fin, men størst indtryk gjorde nok Nina Simones forrygende angreb på  "Jenny" -  en sang som også Sebastian fik lavet en fin udgave af. David Bowie og Sting gav deres hhv stærke og slappe bud på Brecht/Weill og vi sluttede af med dejlige Lise Ringheim.

Som et kuriosum kan nævnes, at efter afspilningen af Eva Maria Hagens fortolkning af Alabama Song, kan vi nu notere os at Far, Mor og Barn alle er spillet i Hans Jørgen Skov-Klubben: Wolf Biermann, Eva-Maria Hagen og Nina Hagen!

En fin idé at følge et par sange gennem 90 år og fortolkningerne fortsætter nok også i fremtiden.

Herefter var der snak og hygge - bl.a. om klubbens yndlingsemne: I hvilken form vil musikken bestå fremover og så var Donald Trump naturligvis også oppe at vende. Carsten havde besøgt Rockmuseet i Roskilde og gav det sine varmeste anbefalinger - vi har jo før talt om en Klub-tur til netop rockmuseet. Måske skulle vi se at komme afsted, når naturen grønnes igen i 2017? Som sædvanlig sluttede vi temmelig sent, men alle kom godt hjem. Tak til Søren for husly og en fin aften.

 

Aftenens playliste:

0) Ukendt - Fra første filmatisering af Drei Groschenoper (1931) - Mack The Knife

1) Lotte Lenya - Alabama Song

2) Louis Armstrong - Mack The Knife

3) Frank Sinatra - Mack The Knife

4) Bing Crossby - Mack The Knife 

5) The Doors - Alabama Song 

6) Eva-Maria Hagen - Alabama Song 

7) Nina Simone - Jenny The Pirate

8) David Bowie -Alabama Song

9)  Sting - Mack The Knife

10) Robbie Williams - Mack The Knife

11) Sebastian m/Band - Sørøver Jenny

12) Lise Ringheim - Glædepigens  Sang

13) Lise Ringheim - Sangen Om Pengenes Stimulerende Virkning

 

Real Gone - Udvalgte døde i perioden 14/5 - 11/11 2016

 • Tony Barrow, Pressechef for NEM Enterprise (1936-2016)
 • Muhammad Ali, bokser. Ingen over - ingen ved siden af (1942-2016)
 • Nick Menza, trommer Megadeth (1964-2016)
 • Christina Grimmi, US sing-a-song writer (1994-2016)
 • Winfield Scott Moore III (Scotty Moore), Elvis-guitarist i 50'erne (1931-2016)
 • Lonnie Mack, bluesguitarist. Blandt eleverne: Page, Clapton & Richards (1941-2016)
 • Jean-Baptiste Frédéric Isidor,Baron Thielemans (Toots), Mundharpenist (1922-2016)
 • Poul Dehnhardt, trommer, The Walkers (1947-2016)
 • Dario Fo, italiensk skuespiller mm (1926-2016)
 • Bodil Nielsen (Trille), sangerinde mm (1945-2016)
 • Henning Enoksen, målmager. 29 mål i 54 landskampe (1935-2016)
 • Niels Christian Niels-Christiansen. Legendarisk sportskommentator (1925-2016)
 • Freddy "Fræk" Poulsen, banjospiller, billedkunstner mm (1936-2016)
 • Robert ThomasVelline (Bobby Vee), US popsanger (1943-2016)
 • Leonard Cohen, Canadisk poet, sanger & lady's man (1934-2016)
 • Frank Lauridsen, Fynsk musiker/sanger, Baronets, Midnight Sun m.fl. (1948-2016)

Tak for indsatsen - R.I.P