10. Samling, 16. august 2013

Tid og sted  

Palle. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 04.00 

Til stede: 

Jan, Carsten, Palle, Per Stig og Michael Gorm 

Mad:

Mørbrad tilberedt med bl.a. Westmalle Dubbel, salat, ris og sovs. Til dessert: Jordbærgrød

Drikkevarer:

Øl: London Pride, diverse fra Skovlyst, diverse fra Vestfyen (Willemoes), Arsenal-øl (!) fra Midtfyn - herudover fremragende Rhum. 

 

Hans Jørgen Skov-Klubbens medlemmer trak mod Palles domicil på Munkebjergvej en lun men regnfuld augustaften - Der var jubilæums-samling i klubben: For 10. gang mødtes vi til noget god mad, noget godt at drikke og musik og snak. I anledning af jubilæet var medlemmerne klædt elegant på - bl.a. blev Michaels grønne "New Balance-sko" bemærket og beundret, mens Carstens grønne bukser også var et festligt indslag, der nærmest tangerede indtrykket fra de orange ditto 28. maj 2010 (se klubbillede fra 5. samling).

Alt dette blev naturligvis foreviget på et klubfoto

Palle havde stillet brød, dyppelse, gedeost og parmaskinke frem sammen med øl, så vi stille og roligt kunne vænne maven og sindet til aftenen.

Inden aftensmaden kom der quiz på bordet. Palle havde lovet at der denne gang ikke var uorden i de rigtige svar og han holdt ord. Det var en svær quiz - så svær at en enkelt deltager havde 2 svar på hvert spørgsmål!

Vi kom vidt omkring i paratviden via de 10 spørgsmål: Giro 413, Chelsea, plade-udgivelsesår, Morten Olsen og hans søn Dennis, OKS mm. Michael skuffede lidt med kun 7 rigtige, men det var nok til at vinde. Alle modtog en øl i præmie for deltagelse. Michael fik desuden en CD med Lou Reed: Street Hassle. Som altid blev vinderen hyldet med takfaste buh-råb!

Så kom der mørbrad, salat, ris og sovs på bordet og det var eminent mad, tilberedt med bl.a. Westmalle Dubbel. Heldigvis var der lidt øl tilbage til smageglasset.

Det var som nævnt lunt udenfor, så lidt regnbyger afholdt ikke klubbens medlemmer fra at fortrække til terrassen, hvor en solid parasol holdt (de fleste) regndråber væk og Palles lille anlæg sørgede for musikken.

 

Aftenens Emne: Skramlet skønhed eller Giro 413

Aftenens emne var "Skramlet skønhed". Palle havde valgt 9 solister/grupper, der blev præsenteret med 3 sange: 1) Det ukendte 2) Det kendte og 3) Skramlet skønhed (det atypiske). Det hele fra perioden 1968-1974, en periode, der også satte sig tungt på Palles musikalske udvikling. Der var mulighed for at byde ind på det "ukendte" nummer - i flere tilfælde var der faktisk ingen der gættede rigtigt. Der var sære ting imellem: David Bowie i selskab med en engelsk smølf og pick-up støj fra Jimi Hendrix. På playlisten herunder kan du genopfriske hvad vi hørte:

Aftenens playlist

 1. Janis Joblin - Buried Alive In The Blues
 2. Janis Joblin - Ball & Chain
 3. Janis Joblin - Mercedez Benz 
 4. Deep Purple - Help
 5. Deep Purple - Strange Kind Of Woman
 6. Deep Purple - Soldier Of Fortune
 7. Lou Reed - Disco Mystic
 8. Lou Reed - New York Telephone Conversation
 9. Lou Reed - Perfect Day
 10. David Bowie - The Laughing Gnome
 11. David Bowie -Life On Mars
 12. David Bowie - Starman
 13. Black Sabbath - FX
 14. Black Sabbath - Paranoid
 15. Black Sabbath - Changes
 16. Tom Waits - Ice Cream Man
 17. Tom Waits - Tango 'Till They're Sore
 18. Tow Waits - Cold Water
 19. Pink Floyd - Sysyphus
 20. Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (Part 1-5)
 21. Pink Floyd - Time
 22. Jimi Hendrix - Moon,Turn The Tides...Gently Gently Away
 23. Jimi Hendrix - Voodoo Child (Slight Return)
 24. Jimi Hendrix - Star Spangled Banner (Woodstock)
 25. Led Zeppelin - D'yer Mak'er
 26. Led Zeppelin - Kashmir
 27. Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Lige over midnat var den lune luft forsvundet og kun regnen var tilbage og vi trak indendørs til Rom, mere øl, kaffe og fantastisk jordbærgrød. Resten af natten gik med snik-snak og fjernsynsglimt af (Før & Nu) Pretty Things, Led Zeppelin samt Leonard Cohen i nattøj fra Isle of Wright. Det var henad kl. 04.00, da den sidste gæst listede hjem. Tak til Palle for en flot jubilæumsaften.

 

 

11. samling, 14. februar 2014

Tid og sted:

Hos Michael. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 05.15

Til stede: 

Jan, Carsten, Palle, Per Stig og Michael Gorm

Mad:

Svensk Pølseret (naturligvis), med svenske kartofler, gode svenske pølser, stærk svensk chili, svenske løg og svensk hvidløg. Til dessert: Svensk Æblekage. Hele aftenen: Svenske chips snacks og dip.

Drikkevare:

Øl fra Göteborg, London, Nykøbing F., Oregon, Munkebo, Indslev, Californien, Refsvindinge, Amager og Colorado. Senere på aftenen kom der også svensk kaffe på bordet.

 

Det var en mørk og kold fredag aften i februar, da Hans Jørgen Skov-klubbens medlemmer valfartede mod Georgsgade til Klubbens 11. samling, men indenfor var der varme, snacks og godt øl.

Klubben skålede for netop afdøde Richard Møller Nielsen, ligesom tankerne gik til Alvin Lee, Lou Reed, Pete Seeger og Lil' Babs og andre nyligt afdøde i musikhæren - RIP.

Når klubben samles hos Michael, er der tradition for at starte med The Rolling Stones.Denne tradition er noget de fleste medlemmer sætter pris på og ser frem til og de blev da heller ikke skuffet denne gang. En hel koncert med gruppen fra 3. september 1965 i Dublin. Stones nåede dog kun tre numre, inden scenen blev invaderet af vilde fans og gruppen måtte flygte ud af bagdøren: The Last Time, Time Is On My Side og I'm Allright.

Oven på denne musikalske oplevelse, var klubbens medlemmer blevet godt sultne og der blev båret Svensk pølseret ind i store mængder. Svensk pølseret skal jo skovles ned i maven og dét blev den - med tilhørende svenske rødbeder og svensk purløg. Svensk øl er vanskeligt at skaffe i Danmark, men en enkelt blev det til under maden: "Lilla London" fra Göteborg.

 

Aftenens tema: "Min svenske musik"

Således mætte kunne Michael tage hul på aftenens tema: "Min svenske musik". Michael fortalte om sin svenske baggrund som ledte til det "svenske musikspor" via en onkel i Malmö. Som man kan se af nedenstående playlist, var der mange genre og ikke alle musikeksempler vakte begejstring, men sådan skal det jo også være i Hans Jørgen Skov-klubben. Især gruppen Gunder Hägg vakte opsigt!

Det kom i øvrigt bag på værten så lidt svensk de fleste klubmedlemmer kunne forstå. En enkelt er endda opvokset på Amager tæt på Sverige!

Resten af aftenen, natten og det begyndende gry, forløb "as usual" med masser af hygge, musik og snak - og Svensk Æblekage med Svensk Kaffe.Æblekagen i øvrigt fremstillet af "Ulla min Ulla"!

 

Playlist:

1. Gunde Johansson - Jungman Jansson

2. Evert Taube - Så Länge Skutan Kan Gå

3. Cornelius Vreeswijk - Epistel nr. 71: Ulla Min Ulla

4. Ulf Lundell - Ôppna Landskab

5. Tages - I'm Going Out

6. Ola & The Janglers - Let's Dance

7. Anita Lindblom - Sån't Er Livet

8. Hansson & Carlsson - Tax Free

9. Wasa Ekspress - Doing The Coprall

10. Gunder Hägg - Glassfabriken

11. Hoola Bandoola Band - Filosoffen Från Cuenca

12. Nynningen - For Full Hals

13. Nationalteatern - Barn Av Vor Tid

14. Totta's Blues Band - Bad Bad Whisky

15. Eldkvarn - Min Lilla Hund

16. Dag Vag - Pär I Hagen

17. Mikael Wiehe - Titanic

 

 

12. samling, 13. februar 2015

Tid og sted:

Hos Per Stig. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 03.00.

Til stede;

Carsten, Palle, Michael Gorm og Per Stig

Mad;

Osso Buko (Kød med knogle) i en god kraftig sovs med bl.a. kardemomme. Tilbehør:Risotto og Cremola. Til dessert: Figner (fra amagnac-lage) på en bund af græsk yugurt tilsat bl.a. kardemomme. En klar populær afvigelse fra den gængse æblekage.

Drikkevare:

Til velkomst: Gin Mare (Spansk middelhavsgin) lavet på bl.a. oliven, rosmarin, basilikum og naturligvis kardemomme. Hertil den fine 1724 Tonic Water fra Chile - tilsat kardemomme.

Til maden: Vin fra Rhöne-distriktet. Graham's Tawny Port. Herefter godt øl fra Thisted, Coisbo, Midtfyn og Ørbæk. Til sidst var der kun Albani dåseøl (Classic) tilbage. De blev også drukket.

 

Vi startede aftenen med "mindemusik", hvor Steppeulvene (Du Skal Ud Hvor Du Ikke Kan Bunde), Young Flowers (Oppe I Træet) og Carl Nielsen (Tågen Letter) af forskellige årsager blev mindet og hædret stående med løftede gin-glas og munden fyldt med snacks. Steppeulvene pga af filmen Steppeulven, der snart får premiere, Young Flowers fordi gruppen spillede på Dexter dagen før samt gode gamle Carl Nielsen, der 9. juni 2015 ville være fyldt 150 år! ...og som vel er så fynsk som man kan blive i sit musikalske udtryk.

Under spisningen traf medlemmerne en vigtig beslutning: At udvide Hans Jørgen Skov-klubben af 2008 med op til 2 nye medlemmer. Efter Jans udtræden er vi kun fire i klubben og er derfor sårbare i tilfælde af f.eks. sygdom. Det blev aftalt at Carsten snakker med Kim og Per Stig med Søren. Begge gode og ikke mindst yngre mennesker. Hvis de er interesserede indbydes de til næste samling (hos Carsten).

Vi snakkede også om (igen) at vore samlinger bør ligge, så det er muligt at sidde udenfor i noget af tiden. Det vil der blive arbejdet med.

 

Aftenens tema: Mine 80'ere

Så gik Per Stig til stålet omkring aftenens tema: "Mine 80'ere", hvor Per tog os med tilbage til de år, hvor vi efter 60'erne og 70'erne, etablerede os og måske ikke sugede så meget musik til os, som tidligere. Alligevel var det netop i 1980'erne at Per Stig stiftede bekendtskab med meget af den musik han fortsat holder af. På play-listen nedenfor kan man få et overblik over Pers 80'er musik og der var da et par artige overraskelser imellem. Enkelte kunstnere syntes at være på listen grundet deres udseende.

Carsten udviste i øvrigt stor viden om de grupper og solister, der blev spillet - og han skal nu til at lave et nyt oplæg til næste samling :-) . "Traditionen tro" sluttede vi af med Mikael Wiehe.

Efterfølgende blev der som sædvanligt snakket til højre og venstre, op og ned. Det viste sig at alle - inspireret af Ry Cooder-sangen tidligere på aftenen - kunne huske filmen "Paris Texas" og det fantastiske soundtrack af netop Ry Cooder. Man enedes om en fremvisning i Palles kælder i løbet af 2015. Michael forsøger at få fat i filmen.

Undervejs i samlingen pådrog Per Stig sig en voldsom Hans Jørgen Skov-Klub-Knæ-Skade, men heldigvis får han ikke varige mén. Ved 03-tiden kørte de trætte og mætte klubmedlemmer hjem i den kolde februar-aften efter et fint arrangement i Thorsgade.


Playlist

 1. Weather Report - Palladium
 2. Weather Report - Birdland
 3. The Police - Message In A Bottle
 4. The Doobie Brothers - Depending On You
 5. Bonnie Raitt - Runaway
 6. John Hall - Plutonium Forever
 7. Bruce Springsteen - Devil With Blue Dress Medley
 8. Sade - It's A Crime
 9. Bryan Ferry - Slave Of Love
 10. Bonnie Raitt - Give It Up Or Let Me Go
 11. Ry Cooder - Get Rhythm
 12. David Lingley - She Took Off My Remeos
 13. Terry Evans - Credit Card Blues
 14. Poul Simon - The Boy In The Bubble
 15. Billy Joes - The Longest Time
 16. Joni Mitchell - The Dry Cleaner From Des Moines
 17. U2 - Pride
 18. Peter Gabriel - Solsbury Hill
 19. C.V. Jørgensen - Senior & Søn
 20. Björn Afzelium - Juanita
 21. Michael Wiehe - Jeg Vil Bara Va En Gammal Man

 

Real Gone

Som noget nyt bringer vi fremover en liste over musikere mm, der er døde siden sidste samling:

 • Udo Jürgens
 • Clive Palmer (Incredible String band)
 • Bobby Keys (Rolling Stones Sax 1969-2014)
 • Jack Bruce
 • Demis Rousos
 • Alvin Stardust (Bernard William Jewry)
 • Acker Bilk (Bernard Stanley)
 • Glen Cornick (medstifter af Jethro Tull - bas)
 • Ian McLagan (Small Faces, Faces, Rolling Stones Keyboard 1975-2014)
 • Max Leth
 • Bobby Womark
 • Alice Babs (Hildur Alice Nilson)
 • Joe Cocker

Tak for indsatsen og musikken - R.I.P!