7. samling, 19. august 2011
Tid og sted:
Jan. Mødetid kl. 18.00. Sluttidspunkt kl. 04.00
Tilstede:
Carsten, Per Stig, Michael Gorm, Palle, Jan
Mad:
Denne aften blev der budt på "Fredagsgryde med ris" Fredagsgryden er identisk med "Søndagsgryde med ris" - blot tilsat chili. Det hele smagte fortrinligt.
Drikkevarer:
Danske øl fra bl.a. Jacobsen, Refsvindinge, Vestfyen og Albani. Herudover også lidt tysk
og engelsk øl. Senere på aftenen besøgte "Uncle Jack" vore ganer.
Aftenens emne: "2 generationer spiller
ud"
Aftenens tema var " 2 generationer spiller ud", idet Jan i løbet af sommeren havde sat sin søn Peter stævne og sammen havde Gamle og Unge Enevoldsen udfordret hinanden på musik. Som man kan se af nedenstående playlist, så kom der en masse god musik ud af dét møde.
Jan kommenterede klubbens Vandrerbog: "Der gror aldrig mos på en Rullesten". Der blev konstateret alvorlige faktuelle fejl i bl.a. Carsten Grolins artikler (Lovin' Spoonful bakkede ikke
Bob Dylan op på Like a Rolling Stone og George Harrison skrev ikke In My Life), men først om fremmest havde Jan bemærket, at musik dén gang var noget meget seriøst noget og stor
kunst - vel og mærke den lødige beat/rock musik - i modsætning til den underlødige Pop. Det lagde op til debat om bl.a. begrebet "Rummelighed" mens musikken fra de to generationers aften flød fra højtalerne.
Er vi mere åbne nu end da vi var yngre? Skal vi overhovedet være rummelige?
Hvad skete der med rockmusikken: Fra baggården til
professor-artikler i tidskrifter og Information? Findes der god og dårlig musik og hvad er definitionen i så fald?
Vi kom som sædvanligt
langt omkring uden konklusioner - vi blev også præsenteret for en sangbog fra Dansk Vandrelaug, som Jan mente kunne være klubbens (rummelige) sangbog fremover - det er dog uklart om der blev taget en beslutning herom - sunget efter den blev
der i hvert fald ikke ved denne lejlighed.
Hvad vi besluttede var imidlertid, at forsøge os med en invitation til én af Beat-profeterne
fra dengang - Erik Kramshøj - til en samling i HJS-Klubben. Vi kan ikke tilbyde ham salær, men en seng at sove i og en klubaften. Michael tager kontakt.
Playlist til aftenens emne:
- Elvis Presley - King Creole
- Michael Jackson - Dirty Diana
- U2-Angel Of Harlem
- Guns 'n' Roses - Rocket Queen
- Beatles-Rain
- Metallica-Sad But True
- Lollipops-I Feel The Sun Up There
- Björk-Play Dead
- Steppenwolf-The Pusher
- Beastie Boys-Sabotage
- Hollies-I'm Alive
- Nirvana-Where Did You Sleep Last Night
- The Rolling Stones-Sympathy For The Devils
- Smashing Pumpkins-Zero
- Chieftains-Mo Ghile Meor
- David Bowie-Hearts Filthy Lesson
- Ennio Morricone-The Man With The Harmonica
- Garbage-#1 Crush
- Enya-Watermark
- Suede-Asphalt World
- Dave Clark Five-Glad All Over
- U2-If You Wear The Velvet Dress
- Red Squares-People Get Ready
- Radiohead-Paranoid Android
- Bob Dylan-Brownsville Girl
- Pulp-This Is Hardcore
- Blind Faith-Well Allright
- Justin Timberlake-Cry Me A River
- Van Morrison-Avalon Of The Heart
- Tom Waits-Make It Rain
- John Lennon-Imagine
- L.O.C- Bare En pige
- Jay-Z-99 Problems
- Limp Bizkit-Take A Look Around
- Bruce Springsteen-State Trooper
- Mogwai-We're Not Here
- The Kills-Getting Down
- Led Zeppelin - What Is And What Should Never Be
- Kanye West-Power
- Black Keys-Howling For You
- The Rolling Stones-Can't You Hear Me Knocking
- The Dead Weather-Bone House
- Mountain-Missisippi Queen
- The Doors - When The Music's Over
Diverse
Før
maden startede vi i haven med godt øl (der var ophold i regnen et par timer) ligesom det traditionelle klubfoto blev taget af Fru Helle - denne gang suppleret med en "Nordkorea-opstilling". Per Stig overrakte Michael en ægte sovjetisk Lenin-pibe,
hvor det oven i købet af de medfølgende dokumenter fremgik, at der første gang var røget på den i 1986 (og af hvem). Det er sandsynligvis også i dén pibe, at de manglende sider fra klubbens Vandrebog er gået
op i røg.
Efter maden startede vi, trods værtens velkendte anstrengte forhold til gætterier, med en lille quiz: Under det meste af "Populærmusikken" ligger Blues. Nogen gange tydeligt, andre gange godt gemt...men den er der. Dagens quiz bestod af musikeksempler med nogen af de store blues-pionere såsom Sonny Boy Williams, Muddy Waters, Bo Didley, John Lee Hooker, Howlin' Wolf m.fl.
Det var en meget svær quiz og bifaldet rungede, da Michael fik overrakt præmien: Et Beatles-indkøbsnet med 4 CD'ere: 3 med numrene fra aftenens tema og én med blues-mestrene. Herudover en god øl fra Randers Bryghus, et par autentiske bogstaver fra "blyets tid" og et marcipanbrød! Vi er jo dog en social og rummelig klub så alle øvrige klubmedlemmer fik herefter overrakt samme præmie og begejstringen tog atter til i styrke.
CD'erne med musikken fra aftenens emne, var pakket ind i et flot omslag med en collage af billeder fra tidligere samlinger. Vi har efterhånden en god og spændende Klub-CD samling.
Musikken fra aftenens tema gled efterhånden over i anden musik og først på morgenen kastede vi os over You Tube-klip med Skousen & Ingemann, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Country Joe & The Fish oma.
Tak til Jan for en fin aften.
8. samling, 20. april 2012
Tid og sted:
Per Stig. Mødetid kl. 18.00. Sluttidspunkt kl. 02.30
Tilstede:
Jan, Per Stig, Michael Gorm, Palle, Carsten
Mad:
Denne aften blev der budt på "Combo Chicken" - en ægte sydstatsret som Dr. John laver den med kylling, "krokodillepølser", grøntsager, masser af krydderier og ris. Til dessert: Lækker italiensk is anrettet nydeligt af værten selv i glas.
Drikkevarer:
Bourbon-velkomstdrink. Amerikanske øl fra de amerikanske bryggerier Sierra Nevada, Rogue, Green Flash og, nå ja, Budweiser. Danske øl fra Skovlyst og Albani. Senere på aftenen Combo Whisky Jim Beam a la carte.
Aftenens emne: HJS-klubben plays the Blues
Per havde valgt at føre klubbens medlemmer på sporet af blues-musikken, der jo er basis for det meste af den musik vi holder af i HJS-klubben: Jazz og rock og hvad deraf følger: En slags "ursuppe", som kan tilsættes krydderier for at opnå en anden "smag". F.eks. er blues + country = Rock og Rhytm ´n´ Blues.
Blues stammer fra Afrika og blev med slaverne ført til USA i 1600-1800-tallet. Vi hørte blues i sin urform med bl.a. Robert Johnson, der jo som bekendt solgte sin sjæl til Fanden selv for at få de særlige blues-evner på guitaren. Derfor kaldes blues også for The Devil's Music. Blues er ikke et spørgsmål om 3-4 akkorder, men er en følelse, som de gode bluesmusikere kan få helt ud i strengene og stemmen. Blues er smerte og de fleste af de ældre bluessange handler da også om livets fortrædeligheder.
Per førte os på glimrende
vis rundt i de forskellige blues-former: Delta-blues, Urban-blues, den hvide blues osv. med kunstnere som Muddy Waters, Howling Wolf, John Lee Hooker, John Mayall, Dr. John The Nighttripper, Jimmie Hendrix og ikke mindst Fleetwood Mac, der jo var
startet som et gedigent britisk bluesband. Vi fik udleveret et helt stamtræ over Fleetwood Mac, der viste, at gruppen havde rødder i det meste af hvad der var værd at have rødder i på den britiske blues-scene. Dansk blues var repræsenteret af The Beefeaters og Nalle. Meget af musikken stammede i øvrigt fra et en blues-samling (5 CD'ere udsendt i 2003) samlet af ingen ringere end
Martin Scorsese.
Den åbne G-stemning blev berørt: En særlig stemning af guitaren (i akkorder og ikke i toner) som de gamle bluesfolk
udviklede i Deltaet og som indebar 5 strenge på guitaren i stedet for 6. Det skyldes bl.a. at blues oprindeligt blev spillet på en 5-strenget banjo. Keith Richards lærte denne stemning af Ry Cooder i forbindelse med indspilningen af albummet
"Let It Bleed"
Tak til Per for et fortrinligt oplæg.
Da The Blues var temaet var det derfor naturligt (for Michael) lige at berøre årets CL-semifinale, hvor Barca røg ud på røv og albuer og i sandhed mødte The Blues i form af engelske Chelsea (der jo som bekendt senere blev CL-mestre!).
Per havde arrangeret en musikquiz - ikke om blues-musik, men nærmest det modsatte: (Især) hollandsk popmusik. Den var svær og derfor var det ikke overraskende at Michael vandt og som præmie modtog en Gasolin' øl fra Randers Bryghus. Der var trøstepræmier til de øvrige medlemmer i form af CD'ere med bl.a. Mick Jagger og Creedence Clearwater Rivival.
...og så gik snakken om alt fra den skuffende "røde regering", pladebutikkernes fremtid og ikke mindst Jans nye fjernsyn, der er så stort, at man kan se hele banen, når der er bold på programmet.
Ved 02.30-tiden sluttede endnu
en god samling i Hans Jørgen Skov-Klubben og medlemmerne tog til Ærø, Madrid, København eller bare hjem i seng.
Playlist til aftenens emne:
Elmore James - Dust My Broom
John Lee Hooker - Dusty Road
Robert Johnson - Cross Road Blues
Robert Johnson - Love In Vain
Sonny Boy Williamson - Cross My Heart
Howling Wolf - How Many More Years
Blind Willie McTell - Statesboro Blues
J.B. Lenoir - Mama Talk Your Daughter
Dr. John The Nighttripper - Zu Zu Man
Blind Willie Johnson - Soul Of A Man
John Mayall & The Heartbreakers - All Your Love
The Yardbirds - Boom Boom
Fleetwood Mac - Black Magic Woman
Fleetwood Mac - My Baby's Good To Me
Jeremy Spencer - Trouble & Woe
Fleetwood Mac/Kenny Kirwan - Jigzaw Puzzle Blues
Fleetwood mac - Shake Your Money Maker
Peter Green - I'm A Steady A-Rollin' Man
Chicken Shack - I'd Rather Go Blind
The Beefeaters - Crossroads
Jimmie Hendrix - Midnight Lightnin'
Keb'Mo - I'm On Your Side
Bonnie Raitt - Take My Love With You
Nalle - Somehow
9. samling, 7. december 2012
Tid og sted:
Carsten. Mødetid kl. 18.30. Sluttidspunkt kl. 04.30
Til stede:
Jan, Per Stig, Michael Gorm, Palle, Carsten
Mad:
Braserede svinekæber kogt i Ale No. 16 med 3 slags hjemmebagt brød, kraftig sovs og perlebyg med gemyse. Til dessert vankede der traditionen tro Æblekage. Kødet nærmest smeltede på tungen og æblekagen forkælede smagsløgene, så det var som det skulle være.
Drikkevarer:
Fin lettisk Vodka, Juleøl fra bl.a. Kongens Bryghus, Fur, Svaneke og Thisted samt Ale No. 16 og Blå Nykøbing. En fremragende Calvados skal heller ikke glemmes.
På en råkold december aftenen samledes de mere eller mindre ældre mænd i Hans Jørgen Skov-Klubben atter til samling.
Istapperne i skægget og den røde næse blev dog hurtigt tøet op under indtagelse af en fremragende lettisk vodka, hjembragt af Fru Anne samt lidt belgisk og dansk julebryg. Dertil spansk snacks-anretning.
Vel bænket og med normal kropstemperatur, var det tid til den traditionsrige HJS-Quiz, der denne gang omhandlede 24 julespørgsmål - med vægten lagt på danske julekalendere i TV samt Biblens juleevangelie + et enkelt spørgsmål om MC Ejnar. Per Stig overraskede alle med en eksorbitant viden om disse ting og sluttede med 21 rigtige besvarelser. Per Stig modtog stolt en æske Tofifee - det samme gjorde de øvrige deltagere - vi er jo en social klub!
Aftenens emne: Da dansk rock kom til Soesmark!
Efter maden indledte værten sit oplæg om dengang dansk rock kom til Lolland (Soesmark). Første danske gruppe der nåede Carstens øre var fra Grønland (!) og så fik vi genopfrisket Sume, hvilket var en fornøjelse. Så gik det ellers slag i slag med historier om radioprogrammer, Magasiner og Holeby Bio, hvor Burnin' Red Ivanhoe (og Ten Years After) engang spillede.
Som sædvanlig bidrog klubbens medlemmer med relevante og irrelevante kommentarer undervejs - bl.a. kunne Michael oplyse at en spansk forskergruppen nu har fundet frem til hvad vi godt vidste i HJS-klubben: At al god musik kommer fra 1960'erne!
Snakken faldt også på Pretty Things og deres koncert i Borgerforeningen i Svendborg 13. april 2013 og klubbens medlemmer besluttede sig for at iværksætte
første "HJS-klubben On Tour- arrangement" denne dag. Michael bestiller billetter.
...og så gik snakken og øl (og Calvados) blev drukket og fin
æblekage spist og klokken var 04.30, da de sidste gik hjem.
Tak til Carsten for et fint arrangement. Vi ser frem til næste samling, som foregår hos
Palle. Klubbens medlemmer har udtrykt ønske om at der gerne må være lidt sol og varme til stede, når HJS-klubben mødes igen til ordinær samling, men det klarer Palle nok også.
Aftenens playlist
1. Sume - "Takornartaq" (Den Fremmede) fra "Inuit
Nunaat", ´74
2: Gasolin - ”Fra Dag Til Dag” fra ”Gasolin”, ’71.
3: Midnight Sun – ”Can You Hear The Music Play” fra ”Walking Circles”, ’72.
4: Ache - ”Shadow Of A Gipsy” fra ”Green Man”, ’71.
5: Sebastian - ”Rose” fra ”Den Store Flugt”, ’72.
6: Burnin Red Ivanhoe - ”Ivanhoe In The Woods” fra ”M144”, 1969.
7: Skousen & Ingemann - “Isabel” fra "Herfra Hvor Vi Står " 1971.
8: Bifrost - ”Faldet” fra ”Bifrost”, ’76.
9: Gnags - ”Kloden Rokker” fra ”På Vej”, ’73.
10: C.V. Jørgensen – ”Storbybeduinen” fra ”Storbyens Små Oaser”, ’77.
11: Povl Dissing – ”Godt Nyt I Dag” fra ”Dissing” (også kaldet "Nøgne Øjne"), ’69.
12: Jomfru Ane Band – ”Reaktionen Marcherer” fra ”Jomfru Ane” (Brødristeren), ’77
13: Young Flowers – “And Who But I Should Be” fra “No. 2”, ’69.
14: The Savage Rose – “A Girl I Knew” fra “The Savage Rose”, ’68.
15: Culpeper’s Orchard – “Keyboard Waltz” fra “Second Sight Of Second Sight”, ’72.
16: Alrune Rod – ”Natskyggevej” fra ”Alrune Rod”, ’69.